SIGURAN IZBOR ZA VAŠE DETE!

Radno vreme: PON, SRE, PET. 13-20h / UTO, ČET. 9-15h / SUBOTOM 9-14h

TELEFON ZA ZAKAZIVANJE PREGLEDA
I HITNE POZIVE: 064 445 18 52

OPŠTA PEDIJATRIJA I NEONATOLOGIJA

PEDIJATRIJA

                 Pedijatar je dečji  lekar koji treba da shvati i razume rast i razvoj deteta, kako bi mogao da nadzire napredak deteta i identifikuje  poremećaje rasta i abnormalnosti u razvoju, savetuje roditelje i propisuje terapiju.

                 Pored kliničkog iskustva i ličnog znanja, uspešna praksa zahteva poznavanje glavnih teoretskih perspektiva i strategija baziranih na činjenicama za optimalizaciju rasta i razvoja deteta.

                 Preventivni pregledi su periodični pregledi zdravog  deteta koji se obavljaju na mesec dana, tri meseca ili 6 meseci, jednom godišnje, zavisno od uzrasta i  potreba za takvim pregledima. Mogu biti redovni u sklopu pregleda pred vakcinaciju, u sklopu pregleda pred polazak u kolektiv i periodična provera zdravlja zbog bavljenja nekim sportom. Poželjni su radi boljeg upoznavanja i praćenja zdravstvenog stanja deteta i boljeg reagovanja u situacijama kada nastupi neka akutna bolest ili prate bilo koje hronično oboljenje uz konsultaciju drugih subspecijalista za decu.

NEONATOLOGIJA

                Neonatolog je specijalista pedijatrije koji pored osnovnih veština iz pedijatirje,  ima dodatnu  subspecijalizaciju iz neonatologije, za uzrast novorođenčeta od 0-28 dana života koji je i najvulnerabilniji period nakon rođenja.

                Neonatolog obavlja pregled novorođenčeta, savetuje roditelje o dojenju i ishrani, pupčanoj rani,  napredovanju, novorođenačkim grčevima, vakcinaciji i neophodnim pregledima u narednom periodu.  Otkriva i leči različite bolesti i stanja kod novorođenčadi kao što su problem sa produženom žuticom, infekcijom kože i oka,  disanjem, infekcijama  u kasnom neonatalnom uzrastu i eventualne urođene defekte.

                Poseban izazov za neonatologa-pedijatra je dugoročno praćenje prevremeno rođene novorođenčadi  gestacijske starosti od 32-37 nedelje  koja su imala respiratornih problema na rođenju zbog nezrelosti pluća i probleme vezane za nezrelost krvnih sudova mozga.

Adresa:
Bulevar oslobođenja 92, PC „Dezert“, I sprat

Telefon za zakazivanje pregleda i hitne pozive:
064 445 18 52

e-mail: valdr_vid@yahoo.com
Facebook/@vidvalpediatrica

Radno vreme:
Pon – pet: 16-20h
Subota: 9-13h

Sva prava zadržana. Dizajn Digitalno oko